Winterse bomenwandeling

© Jan Casier

Start zo 25 februari '24
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Bargeplein
Bargeplein
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ook in de winter hebben bomen ons veel te bieden en stellen ze hun pracht en kracht tentoon. Bomen kunnen ons immers helpen om vlotter doorheen de winter komen. Jan Casier, natuurgids en bevlogen verteller, neemt je mee in de winterse natuur. Hij leert je hoe je bomen ook in de winter kan herkennen aan hun specifieke vorm en eigenschappen. En hij vertelt honderduit over de kracht van bomen. Verhalen uit de wetenschap en uit de volkse wijsheid. Je wandelt op een rustig tempo in de sprookjesachtige omgeving van het Minnewater.

Praktisch

Afsrpaakpunt: luifel aan het Bargeplein (waar de autocars toeristen afzetten)

Sessies

 • zo 25 februari '24
  10:00 - 12:00
  Bargeplein - luifel

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 9,6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,6
  Wie in onze regio woont (Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zuienkerke) en een beperkt inkomen heeft, kan een 'Uitpas verlaagd tarief' aankopen (1 euro). Zo geniet je van het Uitpaskansentarief: 80% korting op Uitpasactiviteiten. Wie komt in aanmerking voor het Uitpaskansentarief? - Personen met actieve schulden in budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling - Personen met een leefloon of gelijkgestelde OCMW-steun - Personen met inkomensgarantie voor ouderen (IGO) of gewaarborgd inkomen bejaarden (GIB) - Niet-begeleide minderjarige vreemdeling - Mensen met een verhoogde tegemoetkoming Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op een UiTPAS aan het kansentarief. Personen met een beperkt inkomen kunnen na een inkomensonderzoek ook in aanmerking komen voor het kansentarief. Let wel: de kosten voor materiaal of maaltijden gekoppeld aan een activiteit, vallen soms buiten het Uitpas Kansentarief. Meer info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.
 • Sociale prijs
  € 1,6
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs: * als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt); * of als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent; * of als je een inkomen hebt dat onder de Europese Armoedegrens ligt: - alleenstaande zonder kinderen: 1.366 € - koppel zonder kinderen: 2.049 € / met 1 kind -14j: 2.459€ / met 2 kinderen -14j: 2.869 € / met 3 kinderen -14j: 3.279€ - alleenstaande met 1 kind -14j: 1.776 € - per extra kind jonger dan 14 jaar: 410 € extra / per extra kind vanaf 14 jaar: 683 € extra Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Onder de knop 'vragen' vind je meer informatie

Begeleiding

Jan Casier

Jan Casier is natuurgids en stadsgids.
Meer over Jan Casier