WO2: Het Verzet in Brugge en omstreken

© West-Vlaamse Gidsenkring

lezing

Start wo 27 maart '24
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Dienstencentrum De Stip
Sint-Jozefsdreef 5
8020 Oostkamp

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In de Vlaamse herinnering aan WO2 staat het Verzet niet op de eerste plaats. Over de oorlog is veel gezegd en geschreven maar het Verzet krijgt doorgaans minder aandacht. Tijd om daar verandering in te brengen. Karl Duc belicht hoe Vlaanderen met de herinnering aan WO2 omgaat. Hij schetst de verschillende groeperingen binnen het Verzet en vertelt over hun daden tijdens de oorlog. Grote en kleine verhalen uit de Brugse regio passeren de revue: meester-spion Roger Morsa, de duiven van 'Leopold Vindictive 200', de mensen die hun leven waagden door joodse kinderen in huis te nemen, de vergeten RTT-mannen van Heist, de partizanen en hun pogingen om een gewapend verzet uit te bouwen... Stuk voor stuk buitengewone daden van gewone mensen tegen een monsterlijk regime.


(foto: een Joods meisje, ondergedoken bij de familie Janssens in Brugge. Bron: 'Brugge september 1944.' West-Vlaamse Gidsenkring)

Sessies

 • wo 27 maart '24
  14:00 - 16:00
  Dienstencentrum De Stip - LDC De Stip

Locatie(s)

 • Dienstencentrum De Stip Sint-Jozefsdreef 5
  8020 Oostkamp Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs: * als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt); * of als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent; * of als je een inkomen hebt dat onder de Europese Armoedegrens ligt: - alleenstaande zonder kinderen: 1.366 € - koppel zonder kinderen: 2.049 € / met 1 kind -14j: 2.459€ / met 2 kinderen -14j: 2.869 € / met 3 kinderen -14j: 3.279€ - alleenstaande met 1 kind -14j: 1.776 € - per extra kind jonger dan 14 jaar: 410 € extra / per extra kind vanaf 14 jaar: 683 € extra Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Onder de knop 'vragen' vind je meer informatie

Begeleiding

Karl Duc

Is algemeen coördinator. Daarnaast organiseert en coördineert Karl het aanbod rond de thema…
Meer over Karl Duc

In samenwerking met