Zonneroute - bezoek aan een lage-energiewoning in Diksmuide

© vzw De Boot

Start zo 2 april '23
14:00 - 16:45

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 15
Alle tarieven

Waar De Boot
Ieperleedijkstraat 1a
8650 Merkem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Een aantal jaren geleden bouwde Bart Castelein een lage-energiewoning, met het advies van Willy Lievens (de Zonne-Arc). Bart ontvangt je op 'De Boot', aan het Ieperleekanaal in Merkem, en vertelt zijn eco-verhaal: tegelkachel, beglazing, composttoilet, zonnepanelen, windgeneratoren, verlichting. Het blijft niet bij theorie, na de uitleg varen we per zonneboot het Ieperleekanaal op tot aan zijn lage-energiewoning. Een must voor kandidaat-bouwers of mensen die willen verbouwen! En nee hoor, ecologisch bouwen hoeft niet duur te zijn.

Praktisch

Samenkomst aan De Boot, Ieperleedijkstraat 1a, 8650 Merkem (Diksmuide)

Sessies

 • zo 2 april '23
  14:00 - 16:45
  De Boot - De Boot

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 18
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 15
 • Sociale prijs
  € 3
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.230 € (alleenstaande zonder kinderen) of 1.846 € (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "vragen".

Begeleiding

Bart Castelein

vzw de boot
Meer over Bart Castelein

In samenwerking met