Burgerschap

Expo 'Vuurvogels' in Avansahuis

Tot 31 maart 2023 kan je in het Avansahuis de expo ‘Vuurvogels’ bezoeken. In opdracht van vzw Wieder trok fotograaf Michel Deveen de stad in om de Brugse inwoners te fotograferen over het thema ‘zijn onze grondrechten in gevaar’.

DSC5304

STRUISVOGEL OF VUURVOGEL

Iedereen ziet het
Iedereen denkt het
Iedereen voelt het

Maar de vraag is wie doet iets...

De opdracht is simpel!

Strijd mee tegen onrecht, hou het vuur warm.
Overtuig anderen dat iedereen meetelt in onze samenleving!
Laat van je horen!
Kies voluit voor de garantie van mensenrechten, in dialoog, en op alle mogelijke fora!
Blijf aankaarten dat armoede niet moet worden bestreden, maar ten allen tijde moet worden voorkomen, met een degelijke bescherming.

Geen enkel excuus is goed genoeg om niet voluit te kiezen voor verandering.

En helemaal een vuurvogel te worden

Heel veel succes!

  • DSC5309
  • DSC5313
  • DSC5320

De fototentoonstelling brengt portretten van fotograaf Michel Deveen.

In opdracht van Vzw Wieder trok hij de stad in om haar burgers te fotograferen over het thema ‘zijn onze grondrechten in gevaar’.

Het resultaat is Vuurvogels #vliegenzondervleugels, een prachtige selectie uit meer dan 1500 zwart-witportretten. Hier geen verbloemde emoties, maar krachtige signalen vanuit burgers.

Het gebruik van de zwart-wit portretten geeft een verrassend mooi contrast met de harde realiteit die we anno 2022 kennen. Deveen’s portretten tonen de emoties en signalen op zijn puurst. Zijn werk kenmerkt zich door zijn passie voor mensen, maar vooral de gedrevenheid/geloof om samen te gaan voor een nog warmere samenleving.

En net daar zit het verschil.

Door de signatuur van Deveen, voel je instant dat hij met zijn werk niet alleen mooie beelden wil maken, maar ook dat hij impact wil hebben.

Datum bericht di 7 februari '23