Actief en creatief

Op pensioen: de overgangsjaren 2.0 - speeldata inspringtheater

Met het inspringtheater ‘Op pensioen: de overgangsjaren 2.0’ worden acteurs en publiek ondergedompeld in de overgang van werken naar pril pensioen. Het inspringtheater gaat in première op vrijdag 10 maart in het Buurtcentrum De Dijk.

35221570816 05359bb9bd b

Gedurende enkele maanden werkten een groep enthousiastelingen samen met Lucas Vandenbussche (acteur en theatermaker) aan de voorstelling. De groep, die bij meet aan, geen ervaring had met toneelspelen rekent tijdens de voorstelling op de inbreng van het publiek.

Het inspringtheater bestaat uit verschillende scènes rond het overkoepelend thema ‘op pensioen gaan’. Elke scène schuift een dilemma, een probleem naar voor. De acteurs spelen eerst de scène zonder inbreng van het publiek, volgens een worstcasescenario. Daarna spelen we de scène opnieuw, maar nu mogen mensen uit het publiek inspringen, een rol overpakken en het verhaal een andere richting uitduwen. Met als doel: geef de scène een betere wending. De moderator begeleidt het gebeuren en bespreekt de ingrepen van het publiek.

Waarom? Tijdens een voorstelling krijgt het publiek een spiegel voor. Samen denken we na over het thema. Door deze methodiek te gebruiken leggen we maatschappelijk taboes op tafel. We zoeken wijsheid in de zaal.

De voorstellingen worden opgevoerd in verschillende buurtcentra van Brugge op 10 maart, 27 maart, 26 april en vrijdag 12 mei. Wil je er bij zijn? Deelnemen is gratis, je hoeft niet in te schrijven.

Wil je er bij zijn?
Datum bericht do 19 januari '23