Lieselot D’Hoest

Lieselot D’Hoest is gecertificeerd levenseinde doula en bezielster van ‘Akaal, dicht bij afscheid’, haar praktijk voor levenseindebegeleiding en -planning.

Ze werkte 20 jaar in HR, maar ontdekte in 2018, toen ze als vrijwilliger aan de slag ging in de palliatieve zorg, haar ware roeping: mensen in hun laatste levensfase helpen om in schoonheid afscheid te nemen. Van het leven en van elkaar. Lieselot wil mee verandering brengen in hoe we omgaan met sterven en afscheid nemen. Met meer

aandacht voor schoonheid, warmte, verbinding, gezelligheid, beleving en persoonlijke aanpak. Zowel voor mensen aan het einde van hun leven als voor de mensen om hen heen. Daarnaast wil ze drempels verlagen, gesprekken stimuleren en mensen informeren m.b.t. het levenseinde en de dood. Omdat ze gelooft in het empoweren van mensen zodat ze de keuzes maken die écht bij hen passen.

Door de jaren heeft ze geleerd dat het levenseindeproces, wanneer het met een open hart en de juiste voorbereiding wordt benaderd, de meest intieme, liefdevolle en betekenisvolle ervaring kan zijn.