Januari 2019 - december 2019

Een toekomst voor het Foodlab

Het Foodlab zet duurzame voedselstrategieën in Brugge op de kaart. Het netwerk ontstond in 2015, in het kader van het Food Smart Cities for Development project, met volledige ondersteuning van de stad en een externe facilitator (Coduco en Foodwin). Deze netwerkorganisatie maakte de duurzame Brugse voedselstrategie op en werkte acties uit rond dit thema. Sinds 2018 is het Food Lab met een divers scala aan leden geëvolueerd tot een overkoepelend zelfstandig platform.

Foodlab


Een stuurgroep zette het beleid uit, nam de kerntaken van het Foodlab op en volgde de duurzame voedselstrategie van de stad. Avansa Brugge maakt deel uit van die stuurgroep, organiseert concrete acties en timmert mee aan de weg naar verduurzaming van dit project.
We schreven mee aan het memorandum en klopten aan bij het stadsbestuur voor extra middelen om een coördinator aan te stellen. Eind 2020 kreeg het Foodlab deze middelen in handen. De net aangestelde coördinator start begin 2021 en is verantwoordelijk voor de inhoudelijke en praktische werking van het lab. Daarnaast is de coördinator vooral een brugfiguur tussen de stad en de andere leden van het Foodlab.
Avansa blijft actief in de stuurgroep, maar krijgt nu dus een meer ondersteunende rol.

Het Foodlab zit nu stevig verankerd en gaat een mooie toekomst tegemoet.