Januari 2022 - september 2023

Digitale oefenkansen met ODOK

Vanaf januari 2022 zetten we meer in op digitale oefenkansen. Voor mensen die weinig tot geen voeling hebben met de digitale wereld.

Illustratie ODOK

Bankzaken, online shoppen en boodschappen doen, een reis boeken, je belastingen invullen, videobellen met vrienden… Steeds meer dingen gebeuren met de computer en via het internet. Maar niet iedereen is mee op digitale koers.

Het project Ondersteuning Digitale Oefenkansen (ODOK) richt zich tot mensen in een kwetsbare situatie en wil hun digitaal zelfvertrouwen en digitale vaardigheden verbeteren. Freelancers worden opgeleid over e-inclusie en digitale oefenkansen en geven op maat gemaakte workshops aan de medewerkers en vrijwilligers van organisaties die werken met kwetsbare groepen.

Deze medewerkers en lesgevers krijgen zo de nodige ondersteuning om in hun dagelijkse werking digitale oefenkansen te creëren voor hun kwetsbare doelgroep. De doelgroep wint aan digitaal zelfvertrouwen en digitale vaardigheden. Een toolbox verzekert de duurzaamheid van dit project.

Wil jij meewerken aan dit project en deze opleiding (3 gratis workshops) aanbieden aan de medewerkers van je organisatie?
Neem dan contact op met onze collega Lobke: lobke.vermeire@avansa-brugge.be.

We voorzien momenteel 2 reeksen:
reeks 1 - vrijdagen 16 september, 30 september en 2 december.
reeks 2 - vrijdagen 18 november, 9 december en 17 februari.

Alle sessies gaan door van 9u30 tot 12u bij Avansa (Sint-Pieterskerklaan 5, Brugge).

Met steun van de Koning Boudewijnstichting en het ING Fonds voor een digitalere samenleving.