April 2016 - december 2023

Brugse migratie in beeld

De fototentoonstelling 'Brugse migratie in beeld' geeft migranten in Brugge een gezicht. Veertig professionele portretfoto's tonen mensen uit alle hoeken van de wereld met een voorwerp dat verbonden is met hun land van oorsprong.dat

Brugse Migratie in beeld

We beseffen het niet altijd, maar ook Brugge is een stad waar mensen wonen met heel verschillende achtergronden. Congo, Nederland, Nepal, Italië, Polen, Kameroen of Thailand: je vindt Bruggelingen met een migratie-achtergrond uit 101 landen.

We nodigden veertig migranten uit voor een fotoshoot. Iedereen had een voorwerp bij dat heel nauw verbonden is met hun land van oorsprong: een kledingstuk, muziekinstrument, juweel, vaas....

Download

De foto’s werden genomen door een groep cursisten-fotografen van een Avansa-cursus onder leiding van Joost Goethals (fotograaf DKO / Fotohuis). De modellen werden gezocht door FMDO en de Brugse Erfgoedcel, met medewerking van onder meer het SNT.

Je kan de foto’s online bekijken op de beeldbankbrugge.be (zoek naar “brugse migratie in beeld”).
De Erfgoedcel van de stad Brugge maakte ook enkele interviews en een begeleidend filmpje. Dat filmpje kan je hieronder bekijken.


Wil je graag deze tentoonstelling ontlenen? Dat kan via 050 33 01 12 of baraa.khadra@avansa-brugge.be