Vrouwen voor Vrede in Oekraïne en Rusland - Annemarie Gielen

© Pax Christi

Vredesweek 2024

Start do 3 oktober '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar De Brug
Hauwerstraat 3A
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Annemarie Gielen (bewegingsmedewerker Conflictregio's bij Pax Christi Vlaanderen) trok in mei 2024 naar Oekraïne. Pax Christi is sinds het begin van grote Russische invasie in Oekraïne nauw betrokken bij de situatie, zowel in Oekraïne als in Rusland. Ze sprak met mensen die de oorlog aan den lijve meemaken, over de inspanningen om de oorlog te beëindigen, over de boodschappen van hoop en solidariteit. Ze vertelt het verhaal van Olena Toertsjenko, die 200 dagen Russische bezetting in Charkiv overleefde. Maar ze brengt ook de boodschap van Svetlana Oetkina uit Rusland, medeoprichter van De Zachte Kracht, een beweging van Russische vrouwen voor Vrede.

Praktisch

In het kader van de Brugse Vredesweek (21 sept-3okt). Het volledige programma vind je op http://www.vredesweekbrugge.be

Sessies

 • do 3 oktober '24
  19:30 - 21:30
  De Brug - De Brug

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Annemarie Gielen

Meer over Annemarie Gielen

In samenwerking met