Bomenwandeling in het Sebrechtspark

© Jan Casier

Start zo 10 november '24
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Sebrechtspark
Oude Zak 20
8000 BRUGGE

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het 1 ha grote Stadspark Professor Dr. Jozef Sebrechts ligt ingesloten tussen Oude Zak, Beenhouwersstraat en Speelmansrei. Het is een verrassende, groene long in dit eerder 'groen-arme' stadsdeel. Gids en begenadigd verteller Jan Casier vertelt je honderduit. Over de merkwaardige parkbomen zoals de Tulpenboom, de Libanonceder, de Groene trompetboom maar ook over de Gewone plataan, de Tamme kastanje en de Taxus. In het verdwaalbosje, tussen de bamboestruiken aan de muur met doorkijkje naar de Speelmansrei, waan je je in een mini-oerwoud. Een paradijs voor spelende kinderen! De paden langsheen de boom- en struikpartijen leiden de wandelaar rond het centrale open grasgedeelte. Een bezoekje aan dit park is méér dan de moeite waard.

Praktisch

Afsrpaakpunt: ingang Sebrechtspark, Oude Zak t.h.v. nr 20

Sessies

 • zo 10 november '24
  10:00 - 12:00
  Sebrechtspark - Ingang Sebrechtspark

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,6
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Jan Casier

Jan Casier is natuurgids en stadsgids.
Meer over Jan Casier