Brugge onder de loep - lezing

© Creative Commons

Start do 24 oktober '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De volledige binnenstad van Brugge is UNESCO Werelderfgoed en over de tientallen beschermde monumenten is al uitgebreid geschreven. Journalist en stadsgids Chris Weymeis gooit het over een andere boeg. De lezing 'Brugge onder de loep' onthult onopvallende details, groot en klein, waar een wandelaar meestal achteloos aan voorbij stapt. Denk aan een godverlaten haak aan een banale gevel, het 'litteken' van een stadspoort, een judasoog dat uitkijkt op een poort of een simpele 'duim' in een muur. Achter elk detail schuilt een verhaal, waard om te vertellen. Want weet: soms word je aangegaapt, bots je een zwart vierkantje of ligt het Latijn net niet op de straat.

Sessies

 • do 24 oktober '24
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 9,6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,6
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Chris Weymeis

Meer over Chris Weymeis