De burgemeesters van Brugge (1830-2015) - stadswandeling

© Creative Commons

Start wo 18 september '24
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Concertgebouw Brugge vzw
't Zand 34
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wie waren onze burgemeesters? Wat hebben ze gerealiseerd? Met welke problemen werden ze geconfronteerd? Deze wandeling blikt terug op de burgemeesters van Brugge vanaf 1830 tot 2015. De gids vertelt je honderduit over deze vroegere 'vroede vaderen', over hun successen en tegenslagen, hun projecten en de de stempel die ze sloegen op hun tijd en hun stad. Tussendoor krijg je in een notendop de geschiedenis van het kiessysteem en de politieke cultuur in Brugge, vanaf het prille begin van België. Een ideale opwarmer voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Praktisch

We vertrekken aan het Concertgebouw op het Zand en eindigen op de Markt van Brugge. Tijdens onze wandeling passeren alle burgemeesters van 1830 tot 2015 de revue. De burgemeesters die momenteel nog actief zijn in het Brugse politieke leven komen niet aan bod.

Sessies

 • wo 18 september '24
  14:00 - 16:00
  Concertgebouw Brugge vzw - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 9,6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,6
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Frank Laperre

Meer over Frank Laperre

In samenwerking met