Herwig Reynaert over de Gemeenteraadsverkiezingen

© UGent

Start wo 11 september '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar De Cultuurfabriek
Stationsstraat 22
8340 Sijsele

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Op 13 oktober 2024 zijn er lokale verkiezingen: we kiezen nieuwe gemeente- en provincieraden. De Vlaamse overheid heeft de spelregels aangepast. Torhoutenaar en politicoloog Herwig Reynaert zet de belangrijkste wijzigingen en de te verwachten effecten daarvan op een rijtje: er is geen opkomstplicht meer, de populairste lijst krijgt het initiatiefrecht, het devolutief effect van de lijststem verdwijnt... Zal dat het vertrouwen in het lokale bestuur versterken en stelt dat de besturen in staat om de vele uitdagingen aan te kunnen? Herwig Reynaert is politicoloog en decaan van faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen, UGent. Hij is gespecialiseerd in lokale politiek.


Hier worden die topics even geduid: https://www.durfdenken.be/nl/onderzoek-en-maatschappij/vijf-zaken-die-je-nu-al-moet-weten-over-de-lokale-verkiezingen-van-2024

Sessies

 • wo 11 september '24
  19:30 - 21:30
  De Cultuurfabriek - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 12
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 10
 • UiTPAS kansentarief
  € 2
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Herwig Reynaert

Meer over Herwig Reynaert

In samenwerking met