Land of mine - filmvoorstelling

© Creative Commons

Tachtig jaar Bevrijding WOII in Vloethemveld

Start za 7 september '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Vloethemveld
Vloethemveld 11 - 13
8210 Zedelgem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

1945. De horror van de Tweede Wereldoorlog krijgt een aangrijpend staartje. De film Land of Mine (2016) - gebaseerd op waargebeurde feiten - schetst het verhaal van jonge Duitse krijgsgevangenen, die worden gedwongen om achtergebleven landmijnen langs de Deense kust onschadelijk te maken. We vertonen deze aangrijpende film in het kader van de 80ste verjaardag van de bevrijding van onze streek na WOII. Ook in Vloethemveld werden toen zo'n 150.000 krijgsgevangenen opgesloten. De film geeft een inkijk in de twijfel, het schuldgevoel en de onzekerheid die ook hier moet gespeeld hebben, zowel bij gevangenen als bij bewakers.

Praktisch

We kijken naar de film in een barak geschikt voor filmprojectie nabij het Kamphuis, aan de ingang van Vloethemveld. Parkeren kan op de parking P2 aan de Diksmuidse Heirweg, op tien minuutjes wandelen. Volg vanaf de parking het kasseibaantje het domein in, en sla op het einde rechtsaf. Voor en na de activiteit kan je genieten van een drankje aan de bar van het Kamphuis en bij mooi weer voorzien we een gezellig terrasje.

Sessies

 • za 7 september '24
  19:30 - 21:30
  Vloethemveld - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Griet Provoost

Organiseert en coördineert het aanbod rond de thema's erfgoed, kunst en cultuur en…
Meer over Griet Provoost

In samenwerking met