Linux Café

© Creative Commons

Start do 21 november '24
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wil je kennismaken met Linux of je eigen kennis verdiepen en uitwisselen? Welkom in het Linux Café! We hebben allemaal een telefoon, kabelverbindingen en wifi. Onze gegevens bij de bank, overheid of gezondheidszorg staan online en we willen graag dat ze goed beschermd worden.. E-mail, gegevens en netwerken scannen... Het zijn onderwerpen waarmee we allemaal mee te maken hebben. Daarom gaat onze blik tijdens deze cafés ruimer dan het besturingssysteem Linux. Bij het oplossen van problemen gebruiken we vrije en open software, waarmee we veilig online gaan. De kracht van het Linux Café zit in het wederzijds ondersteunen. Met of zonder kennis: kom gerust langs.


De meeste toepassingen hebben een tegenhanger in Windows en Apple. Windows-, Apple-, Chromebook-, Android-gebruikers zijn dus ook welkom. Wellicht leren we van elkaar.

Op de website https://brutux.groups.io kan je je gratis registreren om toegang te krijgen tot onze lessen uit het verleden. Hier kan je als lid ook vragen stellen. Je hoeft geen spam of reclame te vrezen.

Praktisch

Bezorg je mailadres aan linuxcafe@avansa-brugge.be en blijf op de hoogte van onze bijeenkomsten en onderwerpen. We spreken eenmaal per maand af, bij Avansa op donderdagnamiddag om 14u. Je kan je hier vooraf voor inschrijven.
Breng je eigen laptop en lader mee. Je maakt best op voorhand een back-up. Een eigen lege usb-stick meebrengen is wenselijk (minstens 16 GB). Let op: deze usb-stick kan geformatteerd worden. Met deze usb-stick maken we een linux-live-usb die op elk ander toestel kan werken zonder iets aan dat toestel te wijzigen.
Wie geen laptop heeft, kan met de usb-stick op een recup toestel werken (vooraf te vragen aan Annie Kerkhove - linuxcafe@avansa-brugge.be).
Wie een niet meer gebruikt toestel heeft mag dit ook mee brengen: we kijken of er een recup mee mogelijk is voor iemand anders. Zo leren we samen ook installeren.

Voorbereidende documenten vind je op Brutux (https://brutux.groups.io). Ben je geen lid of vind je het niet terug? Geen nood, het zal beschikbaar zijn in ons Café.

Sessies

 • do 21 november '24
  14:00 - 17:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 9,6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 1,6
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs: * als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt); * of als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent; * of als je een inkomen hebt dat onder de Europese Armoedegrens ligt: - alleenstaande zonder kinderen: 1.366 € - koppel zonder kinderen: 2.049 € / met 1 kind -14j: 2.459€ / met 2 kinderen -14j: 2.869 € / met 3 kinderen -14j: 3.279€ - alleenstaande met 1 kind -14j: 1.776 € - per extra kind jonger dan 14 jaar: 410 € extra / per extra kind vanaf 14 jaar: 683 € extra Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Onder de knop 'vragen' vind je meer informatie
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,6
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Annie Kerkhove

Annie Kerkhove is de praktische organisator van de Brugse Linux-community Brutux, waar iedereen…
Meer over Annie Kerkhove

Pierre Dedeckere

Piet onderhoudt Brutux: https://brutux.groups.io/g/main. De deelnemers aan Linux Café beschikken…
Meer over Pierre Dedeckere