Memling en het Sint-Janshospitaal - lezing

© Danny Yvergneaux

Een verhaal over zorg, vroeger en nu

Start di 7 mei '24
14:00 - 16:30

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 16
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Hans Memling is afkomstig uit Duitsland maar belandt rond 1465 in Brugge, waar hij als Vlaamse Primitief groot aanzien verwerft en één van de rijkste inwoners wordt. Net als Jan van Eyck en Rogier van der Weyden vóór hem, schildert hij echte mensen, mensen van vlees en bloed, zittend of staand in een echte ruimte, nis, kamer of landschap. Diep doordrongen van religie en mystiek, leest zijn

oeuvre als een boeiend verhaal. In deze twee sessies maak je kennis met de figuur van Hans Memling en ontdek je zijn adembenemende kunstwerken tot in de kleinste details.


Deze reeks is een goede basis voor een bezoek aan het eigentijds Museum Sint-Janshospitaal waar zeven topwerken van zijn hand in dialoog gaan met hedendaagse werken. We bekijken met de groep of zo'n bezoek met de lesgever georganiseerd kan worden.

Praktisch

Deze twee sessies over Memling en het Sint-Janshospitaal vinden plaats in het Avansahuis. Wie interesse heeft, kan na afloop eventueel intekenen voor een geleid bezoek aan het Sint-Janshospitaal. De lesgever bespreekt en plant dit met de groep tijdens de tweede sessie.

Sessies

 • di 7 mei '24
  14:00 - 16:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • di 14 mei '24
  14:00 - 16:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 19,2
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 16
 • UiTPAS kansentarief
  € 3,2
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Danny Yvergneaux

Tijdens zijn professionele loopbaan als leraar, stond Danny Yvergneaux in voor de organisatie van…
Meer over Danny Yvergneaux