Omgroei. Meer levenskwaliteit voor iedereen - boekvoorstelling

© Epo

Start do 17 oktober '24
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Snuffel
Ezelstraat 42
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Wie is er bang van degrowth? Alleen al de term jaagt rechtse opiniemakers en vermogensbeheerders de gordijnen in. Groei is de smeerolie van het kapitalisme. Als de economie groeit, dan gaat alles goed, zo leer je op school. Maar wat bedoelen we met groei? Moet alles zomaar blijven groeien tot in het oneindige? De klimaatcrisis laat zien dat oneindige groei op een eindige planeet onmogelijk is. Degrowth, of omgroei, biedt een alternatief. Een veelbesproken term, maar nog vaak verkeerd begrepen. Ontdek hoe een samenleving eruit kan zien die niet meer afhankelijk is van economische groei. Een wervend verhaal over minder privéjets, ongelijkheid, burn-outs en afvalbergen, maar ook over meer levenskwaliteit, tijd voor elkaar, duurzame spullen en een gezonde planeet. Anders gezegd, een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van de planeet. Dirk Holemans en Lara Ferrante stellen hun boek voor en gaan in gesprek met enkele lokale 'doeners' die al bezig zijn met de voorgestelde transitie.

Sessies

 • do 17 oktober '24
  19:30 - 22:00
  Snuffel - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 12
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 10
 • Leden Masereelfonds
  € 8
 • UiTPAS kansentarief
  € 2
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Dirk Holemans

Dirk Holemans is coördinator van Denktank Oikos. Hij doet onderzoek naar de transitie naar een…
Meer over Dirk Holemans

Lara Ferrante

Meer over Lara Ferrante

In samenwerking met