Psychisch lijden en herstel – een verhaal van hoop

© Hilde Demuynck

Start do 3 oktober '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Katrien brengt een moedige getuigenis. ‘Mijn rouwproces van de suïcide van mijn zeventienjarige zoon volgt niet het 'geijkte' proces, waarschijnlijk omdat ik al deels afscheid heb (moeten) nemen in leven. Ik merk dat er in mijn omgeving veel mensen kampen met schuldgevoelens rond suïcide/lijden van hun kinderen. In de verhalen die ik hoor/lees, zitten er veel schuldgevoelens, ‘waarom’-vragen, onbegrip, ondraaglijk verlies. Zelf vind ik weinig verhalen rond aanvaarding, (be)rusting. Terwijl het net dat is dat bij mij zo overheerst. Het ‘levend verlies’ waar Manu Keirse het over heeft is bij mij zeer herkenbaar.’ Ze hoopt dat haar getuigenis een aanzet kan zijn om het onderwerp van psychisch lijden en euthanasie niet uit de weg te gaan. Om hier samen te durven over spreken. Niet als dé oplossing, maar als één van de manieren om erkenning van je specifiek lijden te kunnen ervaren. Om hoop te kunnen ervaren. Wat die hoop dan ook is: hoop op behandeling, hoop op leven of hoop op rust.

Praktisch

Deze activiteit gaat door n.a.v. de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg.
Dit ervaringsverhaal kan meehelpen om het taboe op psychische problemen te doorbreken en een hart onder de riem steken voor wie het zelf of aan de zijlijn meemaakt.
De werking van ervaringsdeskundigen van NOWE (het netwerk van geestelijke gezondheidszorg in Noord West-Vlaanderen) wil via getuigenissen aantonen dat herstel wel degelijk kan.

Sessies

 • do 3 oktober '24
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 8

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • Sociale prijs
  € 1
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs: * als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt); * of als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent; * of als je een inkomen hebt dat onder de Europese Armoedegrens ligt: - alleenstaande zonder kinderen: 1.366 € - koppel zonder kinderen: 2.049 € / met 1 kind -14j: 2.459€ / met 2 kinderen -14j: 2.869 € / met 3 kinderen -14j: 3.279€ - alleenstaande met 1 kind -14j: 1.776 € - per extra kind jonger dan 14 jaar: 410 € extra / per extra kind vanaf 14 jaar: 683 € extra Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Onder de knop 'vragen' vind je meer informatie
 • UiTPAS kansentarief
  € 1
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Katrien Ducatteeuw

Meer over Katrien Ducatteeuw

In samenwerking met

 • Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg NOWE