Terug naar de samenleving - detentie en herstel

© Avansa

Hoe helpen we mensen in detentie om sterke relaties op te bouwen?

Start wo 2 oktober '24
19:30 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 5
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Hoe kunnen we gedetineerden beter ondersteunen bij hun terugkeer naar de samenleving? Dat is de insteek van deze gespreksavond. Op dit moment zijn de basisvoorwaarden voor vrijlating vooral gericht op praktische zaken zoals huisvesting en werk. Het ontwikkelen van sociale vaardigheden maakt daar weinig deel van uit. Dit zijn nochtans essentiële vaardigheden die bepalen hoe we met anderen omgaan, communiceren, reageren op spanningen en conflicten...Kortom, hoe we ‘samen’-leven. Net in die relationele sfeer liep het bij gedetineerde vaak mis in het verleden. De gevangenis is geen evidente omgeving, maar toch is het belangrijk dat gedetineerden de kans krijgen om zich nieuwe manieren van ‘veilig verbinden’ eigen te maken. Dat is zowel van belang voor de tijd ‘binnen de muren’ als voor de terugkeer in de samenleving.

Op deze avond gaan we in gesprek met specialisten en organisaties die hier concreet werk van maken of gemaakt hebben: Guido Verschueren (ex-directeur Leuven Centraal), Machteld Govaerts (vormingswerker PRH, werkt in de gevangenis), Ilse Van Gorp (aalmoezenier in de gevangenis van Brugge) en een beambte van de Brugse gevangenis. Journalist Johan De Crom leidt het gesprek. Kom luisteren naar hun inzichten, deel jouw mening en laat ons samen nadenken over een maatschappij waarin iedereen een toekomst heeft.


hero.png

Een initiatief van PRH, met de steun van Avansa.


Sessies

 • wo 2 oktober '24
  19:30 - 22:00
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Johan De Crom

Meer over Johan De Crom

Machteld Govaerts

Meer over Machteld Govaerts

In samenwerking met