Vrijmetselarij in Brugge - stadswandeling

© S-wan

Start vr 18 maart '22
14:00 - 16:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Sint-Jan Hospitaalmuseum
Mariastraat 38
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De rode draad van deze stadswandeling loopt doorheen de geschiedenis van de Belgische en vooral Brugse vrijmetselarij. Het parcours loopt langs plaatsen waar de eerste Brugse loges bijeenkwamen/ Gids Joris Surmont vertelt ook over bekende vrijmetselaars die in Brugge actief waren en die, in het voetspoor van illustere voorgangers zoals Montesquieu, Voltaire, Lessing, Mozart, Haydn en Goethe, elk op hun manier bijdroegen aan de maatschappij.

Praktisch

We spreken af op het binnenplein van Oud Sint-Jan. De wandeling eindigt op de Burg.

Sessies

 • vr 18 maart '22
  14:00 - 16:00
  Sint-Jan Hospitaalmuseum - Default

Locatie(s)

 • Sint-Jan Hospitaalmuseum Mariastraat 38
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 10
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Je betaalt een surplus dat wij gebruiken om de sociale prijs te hanteren voor wie het minder breed heeft. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • Sociale prijs
  € 2
  Je komt in aanmerking voor de sociale prijs als je cliënt bent bij het OCMW (in Brugge: als je een "participatiekaart" hebt) OF als je in budgetbeheer of in collectieve schuldenregeling bent OF als je een inkomen geniet dat onder de Europese Armoedegrens ligt ("Inkomen" omvat alles, ook kinderbijslag, onderhoudsgeld, huurgelden...), dus minder dan 1.187€ ( alleenstaande zonder kinderen) of 1.781€ (koppel zonder kinderen). Je hoeft geen attesten voor te leggen, we rekenen op je eerlijkheid en je openheid. Avansa kan je wel om uitleg vragen. Details vind je onder de knop "praktisch".

Begeleiding

Joris Surmont

Meer over Joris Surmont

In samenwerking met