WO2: Het Verzet in Brugge en omstreken

© West-Vlaamse Gidsenkring

lezing

Start do 7 november '24
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Over de Tweede Wereldoorlog is veel gezegd en geschreven maar het Verzet krijgt doorgaans minder aandacht. Tijd om daar verandering in te brengen. Karl Duc belicht hoe Vlaanderen met de herinnering aan WO2 omgaat. Hij schetst de verschillende groeperingen binnen het Verzet en vertelt over hun daden tijdens de oorlog. Grote en kleine verhalen uit de Brugse regio passeren de revue: meester-spion Roger Morsa, de duiven van 'Leopold Vindictive 200', de mensen die hun leven waagden door joodse kinderen in huis te nemen, de vergeten RTT-mannen van Heist, de partizanen en hun pogingen om een gewapend verzet uit te bouwen... Stuk voor stuk buitengewone daden van gewone mensen tegen een monsterlijk regime.


(foto: een Joods meisje, ondergedoken bij de familie Janssens in Brugge. Bron: 'Brugge september 1944.' West-Vlaamse Gidsenkring)

Sessies

 • do 7 november '24
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 7

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 12
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 10
 • UiTPAS kansentarief
  € 2
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Karl Duc

Is algemeen coördinator. Daarnaast organiseert en coördineert Karl het aanbod rond de thema…
Meer over Karl Duc