Nieuws

Afscheid van Alain Baudrez en Katrien Dejonghe

De voorbije dagen zijn we twee vertrouwde gezichten kwijtgeraakt: Alain Baudrez en Katrien Dejonghe. We missen hen. Alain en Katrien waren mensen waar we lang en goed mee samengewerkt hebben. Compagnons de route van Avansa (en ook nog Vormingplus en zelfs de Volkshogeschool).

Afscheid

Alain was inspirator van het Linux-cafe, dat elke maand plaatsvindt, sinds 2015. Hij praatte er met een onstuitbaar enthousiasme over computers, vrije software en alle vragen die je maar kon bedenken. Hij was er ook vaak bij op Repair Café's, druk in de weer met naald en draad, en was altijd bereid om ons bij te staan als we een linux-computerprobleem hebben. Zijn advies heeft onze IT-keuzes vorm gegeven. We zijn dankbaar voor de praktische hulp (en de eerlijke en directe wijsheden die ermee gepaard gingen) die we van Alain mochten krijgen.


Alain

Katrien slaagde er met haar positiviteit en vrolijkheid altijd in om de vergaderingen en activiteiten waarbij ze betrokken was in de goeie richting te stuwen. Van de strijd voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen, over activiteiten over Burundi of Centraal-Afrika, tot de Brugse Vredesweek. Karien bleef leerkracht in hart en nieren, het soort leerkracht dat een blijvende indruk maakt door haar enthousiasme, gulheid en kracht om mensen te inspireren. Een echte, warme Afrikaanse "maman".

Katrien

Brigitte (partner van Alain) en Datien (partner van Katrien) weten dat we dankbaar zijn dat we met Alain en Katrien hebben kunnen samenwerken. We wensen hen het allerbeste.

Datum bericht zo 24 april '22