Evenement

Brugse Vredesweek 2021

De Brugse Vredesweek inspireert zich dit jaar op 'Tutti Fratelli', de encycliek van paus Franciscus. De tekst is een stevig pleidooi voor universele broederlijkheid, zorg voor elkaar en de hele schepping. Een must voor verantwoordelijken op alle beleidsniveaus. De Brugse Vredesweek koppelt hier drie verbindende publieksactiviteiten aan.

Beeld origineel klein

Tijdens de Vredesweek organiseren de Brugse partners enkele activiteiten voor het grote publiek. Ook jij bent welkom.

  • Er staat een Vredesviering in de Sint-Jacobskerk op het programma, i.s.m. de Sint-Michielsbeweging en opgeluisterd met Vredeszangen en een Afrikaanse gezangen (zaterdag 18 september).
  • Op vrijdag 24 september vertellen Priester Jef Devisscher (SOCK), Katia Hoorne (UNIA) en Datien Ntahondereye over bruggen bouwen met vluchtelingen en buitenlanders. Een Nsanga-avond in DC De Garve, Sint-Jozef.
  • Op vrijdag 1 oktober organiseert Yot vredeszingen en een stille Vredescirkel, in de Magdalenakerk (Stalijzerstraat).


Info en inschrijven: www.vredesweekbrugge.be


De Brugse Vredesweek loopt van zaterdag 18 september tot zondag 3 oktober 2021. De Vredesweek in Brugge is een initiatief van Pax Christi Brugge, samen met Nsanga, Avansa, de Sint-Michielsbeweging, SOCK, FMDO en Yot, en met de steun van de Diversiteits- en Noord-Zuiddienst van de stad Brugge.

Vredesweek logo algemeen
Datum bericht di 23 februari '21