Burgerschap

Hartelijke plekken in Brugge

Brugge stapt als elfde stad in het netwerk van Hartelijke Plekken. Op een hartelijke plek staan ontmoeting en verbinding centraal.

Hartelijke plekken 2

Op een hartelijke plek ben je gewoon welkom. Afhankelijk van het soort zaak kan je er de warmte opzoeken, je gsm opladen, het toilet gebruiken ... zonder dat je verplicht bent om iets te drinken, eten of iets anders te betalen.

Je kan er als klant ook een extra consumptie betalen voor iemand die het wat moeilijker heeft. We noemen dit 'uitgesteld trakteren'. Eentje meer voor iemand met wat minder, zeg maar.

Hartelijke plekken 1

Spring gerust eens binnen bij één van Brugges hartelijke plekken en geniet van een uitgestelde traktatie. Of betaal er zelf eentje extra voor wie een consumptie betalen op café niet evident is.

Dit zijn de (voorlopig) twaalf hartelijke plekken in Brugge:
Snuffel Hostel, De Republiek Grand Café, Korf Brugge, tspelopdewagen, KarmaMarkt, Het Paradijs, Daverlo, sport-, lees- en eetcafé, TAFEL en TOOG van Xaverius, Parazzar, In De Vriendschap, De HOPtimist en Lindenhove


Het project Hartelijke Plekken is een initiatief van Enchanté vzw samen met plaatselijke handelaars, burgers, vrijwilligers en projectpartners.
Je kan Enchanté vzw steunen wanneer je online shopt. Passeer voor je je online inkopen doet even bij Trooper. Lees hier hoe je dat doet.


Logo enchante

Je kan ook online uitgesteld trakteren!
Klik op de link onder, duid de stad aan en doe er een gift naar keuze.

Datum bericht wo 10 januari '24