Nieuws

Kom met je Uitpas naar Avansa!

Met de Uitpas Regio Brugge spaar je punten wanneer je deelneemt aan een activiteit in je vrije tijd. Het is een persoonlijke kaart voor iedereen die in Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout of Zuienkerke woont.

Uitpasbrugge

Je kan de Uitpas dus zien als een voordeelkaart voor activiteiten buitenshuis. Je spaart er punten mee telkens je ergens deelneemt. En die punten ruil je in voor een leuk extraatje.

Ook bij Avansa kan je vanaf nu met je Uitpas terecht. Download de app op je smartphone en scan de QR-code bij de start van je activiteit. Bij elke deelname krijg je een punt. In ruil voor je bijeen gespaarde punten kan je een mooie attentie krijgen bij één van de deelnemende organisaties (en dus ook bij ons).

Let wel: je Uitpas is een spaarkaart voor een gadget of attentie maar geeft je niet zomaar recht op het kansentarief!
Het UitpasKANSENtarief is enkel voor mensen met een beperkt inkomen (zie info hieronder).


De Uitpas kan je op tal van plaatsen kopen. Elk van de deelnemende gemeenten van UiTPAS Regio Brugge heeft eigen verkooppunten.
Je betaalt éénmalig 1 euro (kansentarief) of 5 euro (standaardtarief).
Kom je langs om jouw kaart aan te kopen? Breng dan zeker je identiteitskaart mee!

Het Uitpaskansentarief

Heb je een beperkt inkomen? Dan heeft de Uitpas een belangrijke meerwaarde voor jou.
De Uitpas geeft je recht op het kansentarief. Bij betaling aan de kassa of bij online inschrijven.

Het kansentarief is een stevige korting van 80% op de prijs van een activiteit.

Zo neemt de Uitpas een hoge financiële drempel weg voor wie in armoede leeft en gaan we samen voor een toegankelijk en inclusief vrijetijdsaanbod!
Voor mensen in armoede kost de Uitpas éénmalig 1 euro. Let wel: materiaalkosten of maaltijden die verbonden zijn aan een activiteit vallen meestal buiten het kansentarief.

Uitpas app

Wie heeft recht op het Uitpaskansentarief?

Iedereen met een beperkt inkomen:

  • niet-begeleide minderjarigen
  • mensen met een verhoogde tegemoetkoming in medische kosten
  • mensen met een gezinsinkomen onder de Europese armoedegrens
  • mensen in collectieve schuldenregeling of in budgetBEHEER met afbetaling van schulden.

    Val je onder één van deze categorieën, dan heb je zonder bijkomend onderzoek recht op het Uitpaskansentarief.

    Heb je een beperkt inkomen maar behoor je niet tot één van de bovenstaande categorieën? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt. Zij onderzoeken met jou of je in aanmerking komt voor het Uitpaskansentarief.


Ons sociaal tarief wordt Uitpaskansentarief

Lang voor het kansentarief van de Uitpas, zette Avansa al de stap om activiteiten voor iedereen haalbaar en betaalbaar te houden. Een paar jaar geleden lanceerden we ons sociaal tarief. Dit sociaal tarief omvat – net als het kansentarief nu – een korting van 80% voor wie het financieel moeilijker heeft.

Het nieuwe kansentarief overlapt dus volledig met ons ‘oude’ sociaal tarief. En dus laten we dat laatste vallen. We gaan volledig voor het kansentarief van de Uitpas. Met het extra voordeel dat dit tarief niet alleen bij ons, maar bij alle deelnemende gemeenten en partners in de regio geldt.

Woon je in een gemeente die niet aangesloten is bij de Uitpas Brugge?

Neem dan contact op met het secretariaat van Avansa. Je kan eventueel genieten van het oude sociaal tarief. De voorwaarden zijn dezelfde als voor het Uitpaskansentarief.


Wil je alles weten over de Uitpas en het Uitpaskansentarief?

Datum bericht wo 25 oktober '23