Diversiteit

Nederlands voor anderstaligen - oefenkansen in Oostkamp

Op zoek naar kansen om je Nederlands te oefenen en andere mensen te ontmoeten? Of ken je iemand die dit graag zou doen? In Oostkamp lopen verschillende activiteiten. Er zijn Praattafels, SamenLeessessies, online lessen Nederlands en een buddywerking. Je kan er ook als vrijwilliger aan de slag.

Praattafel oostkamp

Van januari tot juni starten verschillende reeksen in De Stip, De Leuning en de bibliotheken van Oostkamp en Ruddervoorde.

In de Praattafels heb je het over dagdagelijkse dingen. Wil je Nederlands oefenen? Vrijwilligers luisteren en praten mee.

De sessies gaan door op dinsdagavond van 19.30 – 21 uur in LDC De Stip (Sint-Jozefsdreef 8, Oostkamp) en op donderdagavond van 19.30 – 21 uur in LDC De Leuning (Sint-Elooisstraat 89, Ruddervoorde), uitgezonderd tijdens vakantieperiodes.

Iedereen is welkom, er hoeft niet op voorhand ingeschreven te worden.

***

Bij het SamenLezen lees of luister naar een kort verhaal en een gedicht. Je praat erover in kleine groep. Beleef het samen en ontdek mooie woorden. Heel gezellig en een uitstekende kans om je Nederlands te oefenen.

De sessies gaan op de 1ste en 3de zaterdagvoormiddag van de maand van 9.30 – 11 uur door in Bibliotheek-infopunt Oostkamp (Kapellestraat 19, Oostkamp), uitgezonderd tijdens vakantieperiodes.

Iedereen is welkom, er hoeft niet op voorhand ingeschreven te worden.

***

Via de buddywerking ga je met een Nederlandstalige buddy op stap in Oostkamp. Je buddy toont je de weg en oefent Nederlands met jou.

Interesse? Laat het weten aan mondiaal@oostkamp.be of 050 819 903 of via WhatsApp 0471 350 250.

***

Je kan ook online Nederlands leren
via een digitale plek plek waar je Nederlands kunt oefenen: www.netvibes.com/taalpuntnederlands.
Je kan hiervoor laptops gebruiken in de bibliotheek van Oostkamp en Ruddervoorde.

Wil je helpen als vrijwilliger om deze activiteiten te begeleiden?

Meld je via Give a Day.

Meer info en de precieze planning van alle activiteiten vind je op www.oostkamp.be/integratie

Datum bericht vr 1 september '23