Burgerschap

Politici, laat je inspireren

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober, publiceerden verschillende organisaties 'memoranda'. Ter inspiratie voor de toekomstige beleidsmakers.

Katelijne

Op zondag 13 oktober trekken we nog eens naar de stembus, dit keer om nieuwe gemeenteraden te verkiezen. In de aanloop naar die verkiezingen hebben een aantal burgerbewegingen, basiswerkers of adviesraden teksten opgesteld. We verzamelen een aantal van die teksten hier. (*)

Een dertigtal mensen die aan de basis werken rond diversiteit in de stad Brugge, hebben een 'Memorandum Diversiteit' gemaakt en op 19 juni aan mensen van de democratische partijen in de gemeenteraad voorgesteld. Er is geluisterd, er is een constructieve gedachtewisseling geweest.

Je vind het 'Memorandum Diversiteit' hier.

Het Brugs Cultuuroverleg schreef een tekst, onder de titel 'Het Brugse culturele veld van morgen begint vandaag'.

Je kan de tekst hier lezen.

Ook de Stedelijke Culturele Raad Brugge schreef een memorandum.

Je vind de tekst hier.

Het CAW (de Centra Algemeen Welzijnswerk) publiceerden een memorandum met "7 speerpunten voor een sterk lokaal welzijnsbeleid".

De Brugse Seniorenadviesraad schreef een memornadum.

Je vind de tekst hier.

(*) Het bordje op de foto staat aan de ingang van het 'Katelijnepark'. Het toont aan dat beleid beter wordt als burgers er zich mee gaan bemoeien. Meer info op https://www.facebook.com/geenparkingaandebaronruzettelaan


Datum bericht do 25 juli '24