Vrijwilligers

Stuur je toekomst – word jij een Rijbuddy?

Als Rijbuddy geef je mensen de kans om extra te oefenen voor het praktisch rijexamen. Je gaat mee de baan op en geeft tijd en advies om anderen op weg te helpen naar een rijbewijs.

Rijbuddies CL 2

Mobiliteit is een basisrecht
Mensen zonder rijbewijs botsen op veel drempels: de kinderen naar school brengen, naar de dokter gaan, familie bezoeken, boodschappen doen… en gaan werken. Om werk te vinden heb je vaak een auto nodig. Niet kunnen rijden betekent dus een pak minder jobkansen.

Met een Rijbuddy de baan op
‘Stuur je toekomst’ is een project van Avansa regio Brugge en Werkkracht 10. Het geeft mensen de kans om extra te oefenen voor het praktisch rijexamen, met de hulp van ervaren vrijwilligers: Rijbuddy’s. Die gaan mee de baan op en geven tijd en advies om anderen op weg te helpen naar een rijbewijs. En dat loont: intussen hebben al meer dan 20 mensen hun rijbewijs gehaald dankzij ‘Stuur je toekomst’!


Ik wil mijn rijbewijs halen maar heb toch nog wat hulp nodig, ook na twintig uur rijschool. Een vriend heeft zijn rijbewijs gehaald met een Rijbuddy’s en raadde me aan om dit ook te doen.
Safi, Deelnemer

Nood aan een netwerk
Voor sommige mensen is het niet evident om dat rijbewijs te halen. Ze missen een ouder of ander familielid die hen kan helpen. Het netwerk ontbreekt. Wat onze kandidaten nog nodig hebben is iemand die met hen oefent. Om rijervaring op te doen, knelpunten, wisselende snelheidszones en andere verkeerssituaties te verkennen. Denk aan een vader of moeder die na de werkuren nog wat met dochter of zoon gaat rijden.

Nieuwe Rijbuddy’s gezocht!

Het project gaat z’n tweede jaar in. En er zijn veel kandidaten die een buddy zoeken om hen te helpen. Daarom zoeken we nieuwe vrijwilligers!

  • Heb je wat tijd en wil je anderen op weg helpen naar een rijbewijs?
  • Heb je een rijbewijs B en minstens 8 jaar rijervaring zonder zware overtreding?
  • Ben je bereid om een kandidaat gratis te begeleiden?
  • Op het praktisch examen ben je er graag bij, als stille getuige?
  • Je spreekt zelf af met jouw kandidaat wanneer je samen oefent.
  • Je oefent met de auto van de kandidaat.
  • Elke Rijbuddy krijgt een praktisch draaiboek voor de begeleiding en het examen.
Mijn kinderen zijn het huis uit, ik heb dus wat meer tijd. Die tijd geef ik graag aan Safi.
Jan, Rijbuddy
Rijbuddies CL 3

Wil jij Rijbuddy worden? Wil je meer info?
Graag een seintje aan Margot De Clercq (Avansa regio Brugge) - margot.de.clercq@avansa-brugge

Datum bericht di 22 oktober '24