Nieuws

Terugblik op 2023

De cijfers zijn geteld, het jaarverslag is geschreven. Met ons gaat het goed, met de wereld niet echt.

10 jaar repair cafe

Oorlogen, de klimaatcrisis, wantrouwen in de democratie... De problemen in de wereld verdiepen ons engagement. In lastige tijden vormen mededogen, solidariteit en sociale cohesie meer dan ooit ons kompas.

We doen flink ons best om bij te dragen aan die betere wereld. De werking draait goed: we slagen er nu al vele jaren in om heel wat activiteiten en projecten te organiseren. We bereikten het voorbije jaar 8934 deelnemers, in 433 activiteiten, samen goed voor 2293 vormingsuren. Dat toont dat we met een klein team en een grote groep freelancers en vrijwilligers efficiënt en doelgericht werken. Ik durf zeggen dat we onze beleidsintenties waarmaken: we hebben een thematisch breed aanbod, we zijn verankerd in samenwerking, we bereiken een groot en breed publiek, wat we doen heeft een maatschappelijke relevantie.

In lastige tijden vormen mededogen, solidariteit en sociale cohesie meer dan ooit ons kompas.
Karl Duc

Cijfers zeggen niet alles. Om een goed beeld te krijgen van wat we doen, moet je de brochure Wij zijn Avansa eens doornemen. Daarin brengen we met verhalen diepgang in de cijfers.

Uit de vele voorbeelden haal ik twee dingen die mij zijn opgevallen de laatste weken. Onlangs kregen we een kaart met daarop felicitaties omdat we al tien jaar bezig zijn met Repair Cafés. Van de eerste experimenten tot de grote groep vrijwilligers die het project nu draagt, het is een heel parcours geweest. En ook het project ‘Stuur je Toekomst’ heeft een tweede adem gevonden, dankzij de inzet van freelancer Francis. Zo maken we samen écht een verschil in het leven van mensen.

Samen naar beter!


Datum bericht vr 9 februari '24