Charlotte Christiaens

Charlotte is een gepassioneerde muziektherapeute, celliste en pianiste. Op een speelse creatieve manier neemt ze mensen mee op sleeptouw; zowel mensen die nog nooit muziek hebben gespeeld als mensen met muzikale ervaring. Charlotte laat hen samen zingen, samen luisteren naar muziek en samen improviseren op muziekinstrumenten. Muziek beroert en ontroert. Het samen beleven ervan brengt mensen dichter bij zichzelf en zorgt voor een heerlijk gevoel van verbondenheid met anderen.

In 2003 studeerde Charlotte af aan het Lemmensinstituut te Leuven als 'meester in de muziek, optie muziektherapie'. Sindsdien is ze werkzaam als muziektherapeute in een psychotherapeutisch en psychiatrisch ziekenhuis. Daarnaast begeleidt ze in haar eigen praktijk volwassenen, jongeren en kinderen.

Muzikaal vond Charlotte heel wat inspiratie bij het spelen van jazzpiano en wereldmuziek. Vormingen Feldenkreis en sessies Alexandertechniek inspireerden haar dan weer om het eigen lichaam via het muziek spelen meer centraal te zetten.

Als celliste speelt ze in de Gentse wereldmuziekgroep: ‘de ontsnapte moeders’; daarnaast begeleidt ze improvisatorisch aan haar piano de terugspeeltheatergroep ‘Playblack.’ De specifieke eigen aanpak van Charlotte is doordrongen van de vele eigen muzikale avonturen en ervaringen

www.praktijkecho.be