Oktober 2021 - juni 2022

Digi-Welcome: de wereld aan je vingertoppen

De computer is onmisbaar geworden in ons dagelijkse leven. Voor je administratie, voor sociale contacten, om doktersafspraken te maken, voor het volgen van lessen, voor het huiswerk van de kinderen, voor het online betalen... Het project Digi-Welcome wil iedereen mee op die digitale snelweg en doet een bijzondere inspanning voor vrouwen van niet-Belgische origine die soms moeilijkheden ondervinden.

Digi

Digi-Welcome is een project voor vrouwen die in Brugge wonen, maar niet in België geboren zijn. Al te vaak ondervinden deze dames van niet-Belgische origine moeilijkheden met de computer en dagelijkse digitale vaardigheden. Het 'Digi-Welcome'-project wil de digitale skills van deze vrouwen een boost geven.

De deelnemende dames krijgen een tweedehands laptop om hun digitale vaardigheden te oefenen en te versterken. Naast de basisvaardigheden leren zij de laptop gebruiken om hun Nederlands te oefenen, te communiceren met school en werk en hun kinderen digitaal te ondersteunen.
De reeks vormt ook een kans voor de deelnemers om nieuwe mensen te leren kennen en om zo hun sociaal netwerk uit te breiden. Ze krijgen informatie over organisaties die vormingen of opleidingen aanbieden. Dames die ambitie hebben krijgen zo een opstap om nog meer (of andere) lessen te volgen.
Op het einde van de reeks komt de veelzijdige werking van de openbare bibliotheek rond digitale middelen en de digidokter-werking aan bod. Na de cursus kunnen de deelnemers daar terecht met eventuele technische problemen of computervragen.


De lessen waren erg waardevol. Ik kan nu een e-mail sturen naar de juf van mijn kinderen en foto’s opslaan op mijn computer. Ik voel me digitaal veel sterker.
Een deelneemster van Digi-Welcome

Op dinsdag 8 november start een nieuwe reeks om 9u in de Collaert Mansionstraat 24, Brugge.
Aanmelden kan via vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be of 0496 90 50 15. Voor de start van de reeks worden geïnteresseerden opgebeld en uitgenodigd voor een gesprek.
De dames die deelnemen krijgen een laptop tijdens de eerste les en mogen die nadien ook houden. De nodige programma's worden onder begeleiding op de laptop geïnstalleerd.

Dit project is een samenwerking tussen Stad Brugge, OCMW Brugge, Avansa regio Brugge, Ligo, Leerwinkel, Uze Plekke, Wieder en Brugge Dialoogstad.

Digi-Welcome is als enig West-Vlaams project genomineerd voor de Federale Armoedeprijs. Deze nominatie is alvast een mooie erkenning, de prijs winnen zou nog mooier zijn. Het aantal publieksstemmen bepaalt wie wint. Steun ons project!

In samenwerking met