Oktober 2021 - juni 2022

Digi-Welcome: de wereld aan je vingertoppen

De computer is onmisbaar geworden in ons dagelijkse leven. Voor je administratie, voor sociale contacten, om doktersafspraken te maken, voor het volgen van lessen, voor het huiswerk van de kinderen, voor het online betalen... Het project Digi-Welcome wil iedereen mee op die digitale snelweg en doet een bijzondere inspanning voor vrouwen en mannen van niet-Belgische origine.

Digi

Digi-Welcome is een project voor vrouwen en mannen die in Brugge wonen, maar niet in België geboren zijn. Al te vaak ondervinden mensen van niet-Belgische origine moeilijkheden met de computer en dagelijkse digitale vaardigheden. Het 'Digi-Welcome'-project wil hun digitale skills een boost geven.

De deelnemers krijgen een tweedehands laptop om hun digitale vaardigheden te oefenen en te versterken. Naast de basisvaardigheden leren zij de laptop gebruiken om hun Nederlands te oefenen, te communiceren met school en werk en hun kinderen digitaal te ondersteunen.

We voorzien drie basisreeksen: twee voor mannen en één voor vrouwen. Deze reeksen bieden de deelnemers ook een kans om nieuwe mensen te leren kennen en om zo hun sociaal netwerk uit te breiden. Ze krijgen bovendien informatie over organisaties die vormingen of opleidingen aanbieden. Nieuwkomers die ambitie hebben krijgen zo een opstap om nog meer (of andere) lessen te volgen.

Op het einde van de reeks komt de veelzijdige werking van de openbare bibliotheek rond digitale middelen en de digidokter-werking aan bod. Na de cursus kunnen de deelnemers daar terecht met eventuele technische problemen of computervragen.

De lessen waren erg waardevol. Ik kan nu een e-mail sturen naar de juf van mijn kinderen en foto’s opslaan op mijn computer. Ik voel me digitaal veel sterker.
Een deelneemster van Digi-Welcome

Reeks 1 - november 2023
voor mannen met een migratieachtergrond

Wanneer?
Op 9, 16, 23, 30 november, 7, 14, 21 december en 11 januari - van 13u15 tot 15u45

Waar?
Welzijnsschakel Integraal, Rozendal 5, 8000 Brugge

***

Reeks 2 - februari 2024
voor vrouwen met een migratieachtergrond

Wanneer?
Op 22, 29 februari, 7, 14, 21 en 28 maart - van 13u15 tot 15u45

Waar?
Welzijnsschakel Integraal, Rozendal 5, 8000 Brugge

***

Reeks 3 - mei 2024
voor mannen met een migratieachtergrond

Wanneer?
Op 30 april, 7, 14, 21, 28 mei, 4, 11 en 18 juni - van 9u tot 11u30

Waar?
Welzijnsschakel Kantel, Kannunick Decoenplein 2, 8310 Sint-Kruis

Interesse?
Schrijf je in

Voor de start van de reeks worden geïnteresseerden opgebeld en uitgenodigd voor een gesprek.
De deelnemers krijgen een laptop tijdens de eerste les en mogen die nadien ook houden. De nodige programma's worden onder begeleiding op de laptop geïnstalleerd.

Dit project is een samenwerking tussen Stad Brugge, OCMW Brugge, Avansa regio Brugge, Ligo, Leerwinkel, Uze Plekke, Wieder en Brugge Dialoogstad.

In samenwerking met