Oktober

KLIMAX Brugge

KLIMAX. Met deze heldere, vinnige naam lanceren Avansa, Grootouders voor het klimaat en vele andere Brugse partners een gloednieuw klimaatfestival. Van 1 tot 15 oktober vinden op verschillende plekken activiteiten plaats, met één gemene deler: het klimaat.

Klimax andere toepassingen

Meer dan twintig Brugse partners slaan de handen in elkaar. Op het initiatief van Grootouders voor het klimaat en Avansa treden ze naar buiten onder de noemer KLIMAX, met een groot en divers aanbod informatieve, wervende en kritische activiteiten.

KLIMAX ondersteunt initiatieven die vaak aan de publiek aandacht ontsnappen maar lanceert ook nieuwe activiteiten.
Autodelen, eerlijke mode, stadslandbouw, warmtepompen, voedselteams, een woon-speeddate, geveltuinen, repair café... twee weken lang gonst het in Brugge van lokale eco-initiatieven, workshops, bezoeken en lezingen waar je thuis ook iets mee kan.

KLIMAX ondersteunt zo de doelstelling van het Brugse klimaatplan (Brug 7) om alle inwoners mee te krijgen in het klimaatverhaal, ook de meest kwetsbaren.

De KLIMAX-partners willen de eerste helft van oktober als vaste ‘klimaatperiode’ claimen en er een jaarlijkse campagne van maken. Op die manier kunnen de samenwerkingen en het publiek groeien.

Bekijk alle info en het volledige programma op www.klimaxbrugge.be

Lees het interview met Lobke Vermeire, coördinator van KLIMAX