Juli 2024 - …

Repair Café krijgt een eigen materiaalkoffer

Sinds kort prijkt op elk Brugse Repair Café een vaste materiaalkoffer. Met gebruikelijke onderdelen om elektrische apparaten te herstellen, maar ook lijm, spanbandjes, tape en ander nuttig herstelgerief zitten in de koffer. Hiermee willen we de kans op succesvolle herstellingen vergroten. Met dank aan sponsor Cera!

Cera Sponsort Materiaalkoffer Repair Cafe

Ontbrekend vijsje
Tijdens een Repair Café helpen vrijwillige reparateurs buurtbewoners bij het herstellen van allerlei voorwerpen, zoals elektrische apparaten en fietsen. Het herstellen gebeurt ter plekke, op het moment zelf. En dat lukt behoorlijk: ongeveer de helft van de aangeboden toestellen krijgen de vrijwilligers gefikst. Toch ontbreekt soms net die ene vijs, dat stukje tape of een andere benodigdheid. En dan is het jammer dat de reparatie - van iets wat vrij eenvoudig te herstellen is - afknapt op een ontbrekend onderdeeltje.

Meereizende koffer voor meer herstel

Om de kans op herstelling te vergroten maakten we samen met de herstellers een lijst van courante onderdelen en andere dingen die op een Repair Café van pas komen. Via Cera, een coöperatie die maatschappelijk relevante projecten steunt, kregen we de nodige financiën om er een volwaardige materiaalkoffer van te maken. Sinds 15 juni reist de koffer mee van Repair Café naar Repair Café.

Repair Café als buurtevenement
Het Repair Café heeft een belangrijke waarde voor de buurten waar het plaatsvindt. Het project heeft een ecologische waarde, door spullen een nieuw leven te geven, maar voor sommige mensen zijn betaalbare herstellingen ook een noodzaak. Daarom is de nieuwe materiaalkoffer belangrijk: zo kunnen we meer mensen helpen. Op een Repair Café kan je ook iets drinken, buren ontmoeten, een praatje maken. Een Repair Café is een evenement voor de hele buurt.

Lindenhove, een nieuwe uitvalsbasis
Vanaf dit jaar kan je (behalve in juli en aug) elke derde zaterdag van de maand in een Repair Café terecht. Lindenhove in Sint-Michiels is de uitvalsbasis, maar we gaan ook langs op andere plekken en werken samen met diverse partners. De ene maand vind je het Repair Café in Lindenhove, de andere maand op een andere plaats in de Brugse regio.

Alle data, locaties en verdere info, kan je terugvinden op de website van de Brugse Repair Café’s: www.repaircafebrugge.be


Repair Cafe p 22 IVDC cut

Repair Café-vrijwilliger worden?

Heb jij ook technische kennis, en wil je die, als vrijwilliger, graag gebruiken om mensen te helpen bij het herstellen van spullen?
Neem dan contact op met Lobke Vermeire van Avansa regio Brugge:
lobke.vermeire@avansa-brugge.be - 0456 14 26 04