Januari 2021 - december 2025

SamenLezen in Brugge

Sterke verhalen en gedichten bereikbaar maken voor iedereen: dat is wat SamenLezen doet. Een SamenLeesgroep werkt zonder drempels, zonder huiswerk, zonder voorbereiding. De begeleider kiest een verhaal en een gedicht en leest die hardop voor in een kleine groep. De sfeer is gemoedelijk, er is tijd voor een drankje en een gesprek.

Samenlezen tuin gezelleivdc 6
Donderdagnamiddag is voor mij een bijzondere namiddag. Dankzij de goede begeleiding, mooie verhalen, lekkere koffie en een fijne groep.
Een SamenLezer

Een SamenLeesgroep is geen gewone leesclub. We maken geen literaire analyses van een roman.
Het gesprek kan alle richtingen uitgaan maar de tekst, en hoe de deelnemers de tekst beleven, blijft wel het uitgangspunt. En het is wonderlijk hoe een sterke tekst de weg kan openen naar echte ontmoeting.
Zo maak je literatuur bereikbaar voor iedereen. SamenLezen is een geknipte methodiek om aan inclusie te werken. Of anders gezegd, om met literatuur mensen uit heel diverse contexten te bereiken, die anders moeilijk de weg vinden naar boeken en teksten.

In onze SamenLeesgroep proeven de deelnemers van verhalen en gedichten. Via de teksten komen ze in verbinding met anderen en met zichzelf.
Roza Delva, begeleider SamenLeesgroepen in Sint-Jozef, Sint-Kruis en Male

In de regio zijn verschillende SamenLeesgroepen actief: Sint-Jozef Brugge, Sint-Pieter Brugge, Sint-Michiels, Sint-Kruis, Male, Zedelgem, Oostkamp, Male, Knokke-Heist… en er komen er steeds bij.
SamenLezen in Brugge is een project van Bibliotheek Brugge, Mintus Brugge en Avansa regio Brugge.

In samenwerking met

  • Openbare Bibliotheek Brugge