Januari 2021 - december 2021

Vertelcollectief De Op-Lichters

Inspireer, ontroer, overtuig, speel, geniet. Vijf kernwoorden voor de Op-Lichters. Dit vertelcollectief is gegroeid uit de cursus "Verhalen vertellen" o.l.v. Karin Bral. De vertellers van het collectief werken verhalen uit, komen maandelijks bijeen om elkaars repertoire mee vorm te geven en brengen hun verhalen op Brugse evenementen.

50701713271 41dd03c352 c

Recent stonden de Op-Lichters op de podia van 'K Luister in de Stadsschouwburg, Erfgoeddag en Lichtfeest Lissewege. Nieuwe initiatieven, zoals Erfgoeddag 2021 en verhalentochten langs de Meetkerkse Moeren zitten in de pijplijn.

Het Collectief is gegroeid bij Avansa en sinds kort verzelfstandigd. Avansa regio Brugge blijft opstapcursussen 'Verhalen Vertellen' organiseren, van waaruit vers bloed kan doorstromen naar het Vertelcollectief.

Of: hoe uit een cursus soms een mooi vervolg kan groeien!

Poezieatelier ivdc 1

De Op-Lichters zijn steeds op zoek naar geschikte podiummomenten. Want: mensen houden van verhalen, verhalen vragen vertellers.

Heb je een mogelijke opdracht of voorstel tot samenwerking met de Op-Lichters? Neem contact op met griet.provoost@avansa-brugge.be