Actieve Hoop - tweedaagse

© Waerbeke vzw

Start za 16 november '24
9:30 - 18:00

2 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 220
Alle tarieven

Waar Het Poorthuis
Baron Ruzettelaan 435
8310 Assebroek

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We leven in mythische tijden.

De Griekse mythologie vertelt ons het verhaal over Prometheus, die het vuur van de Olympos stal om de mensheid te helpen. Dat vuur brandt in onze energiecentrales, in onze huizen en raast onder onze motorkappen. De uitstoot van dat vuur brengt volgens alle IPCC-rapporten de mensheid in groot gevaar.


En zoals je weet is dat maar één van de gigantische uitdagingen waar we als mensheid voor staan. We leven in chaotische maar ook opwindende tijden. Hoe kan je deze chaos onder ogen zien zonder gek te worden? Meer nog, hoe kan je ten volle leven en bewust(er) blijven handelen zonder verlamd te raken door frustratie of eenzame wanhoop? Hoe kan je mee het tij helpen keren en in je kracht blijven staan?


Dit is wat je zal ervaren in deze workshop. "Actieve hoop gaat niet over hoop hebben op een goede uitkomst, maar over hoop zijn en de gewenste verandering zelf leven." (Joanna Macy).

Tijd voor inspiratie en connectie met mensen die jouw bezorgdheid delen.

Het 'Werk dat Weer Verbindt' is een krachtige ervaringsgerichte methodiek die Joanna Macy doorheen 40 jaar ontwikkelde en verfijnde. In deze tweedaagse workshop wandel je in groep doorheen vier fases van de spiraal, van dankbaarheid naar actie.

De aanpak steunt op wetenschappelijke kennis uit systeemtheorie, ecopsychologie en gedragswetenschappen. Maar ook op oude wijsheidstradities uit alle windrichtingen.

Je krijgt heel wat inzichten en kennis mee uit Joanna Macy's boek 'Actieve Hoop', waarop we samen reflecteren en verdiepen via oefeningen en goed begeleide rituelen.


Waarom meedoen aan deze tweedaagse:

• Je (her)verbindt met jouw persoonlijke drive en versterkt elkaars veerkracht.

• Je voelt je gesterkt door de uitwisseling met de andere deelnemers en je ervaart liefdevolle verbinding met jezelf, de anderen het grote levensweb.

• Je krijgt nieuwe tools en inzichten om jezelf maar ook je omgeving met concrete stappen in beweging te brengen, naar een levensondersteunende samenleving.

• Je kijkt met nieuwe en frisse ogen naar jouw betrokkenheid op de wereld, ende waarachtige impact die je kan hebben doorjouw talenten in te zetten voor vernieuwing en verandering.

• Je leert werken met de natuur als voedingsbron,zielespiegel en empowerende inspiratiebron. Dit voedt je levensvreugde en -kracht.


Voor wie:

De tweedaagse workshop Actieve hoop is er voor iedereen die:

• inspiratie zoekt hoe je mensen meekrijgt in duurzame verandering en vernieuwing

• al jaren op pad is en nood voelt aan een nieuwe boost en frisse energie

• ecologisch denken wil omzetten in geïnspireerde maatschappelijke actie;

• zelfzorg en maatschappelijke inzet in balans wil houden

• wil leren hoe je gevoelens van onmacht kan omvormen naar actieve hoop;Deze tweedaagse wordt mee ondersteund door: Yot vzw, Waerbeke vzw, Het Poorthuis, Stilte en Transitie, Trees Dewever.

Praktisch

De locatie is op (flinke) wandelafstand van het station van Brugge. Bereikbaarheid: zie informatie op https://www.hetpoorthuisbrugge.be/praktisch.html
Het gebouw is volledig rolstoeltoegankelijk. Er is een lift beschikbaar.

Als je wil blijven slapen, boek dan zelf je overnachting.
Je kan ook overnachten in het nabijgelegen Europa Hostel: https://hihostels.com/hostels/brugge-europa/

Meer info over Actieve Hoop en Joanna Macy:
https://www.youtube.com/watch?v=Wsf5eIo-ys8&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.eventbrite.com%2F&source_ve_path=OTY3MTQ&feature=emb_imp_woyt
www.actievehoop.be
www.workthatreconnects.org

Sessies

 • za 16 november '24
  9:30 - 18:00
  Het Poorthuis - zolder
 • zo 17 november '24
  9:30 - 16:30
  Het Poorthuis - zolder

Locatie(s)

 • Het Poorthuis Baron Ruzettelaan 435
  8310 Assebroek Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 264
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 220
 • UiTPAS kansentarief
  € 44
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Inge Vermeire

Inge Vermeire is bio-ingenieur, procesbegeleider en natuurcoach. Ze streeft ernaar om mensen in…
Meer over Inge Vermeire

Ewoud Monbaliu

Ewoud Monbaliu is sociaal ondernemer en een ervare trainer/procesbegeleider. Hij is…
Meer over Ewoud Monbaliu