Alternatieve bewaartechnieken: Kôso - Cheong - Shrubs

© Sam Janssens

Sam Serveert

Start do 5 juni '25
13:30 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 32
Alle tarieven

Waar Avansa Regio Brugge
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Straks is het zomer en kun je aan de slag met heerlijke en gezonde seizoensgroenten en -fruit. Met de meeste bewaarrecepten ga je de ingrediënten koken, waardoor veel vitamines verloren gaan. Wat als je die vitamines zou kunnen behouden en toch je product kan bewaren? Ecofoodie Sam Serveert leert je de technieken van rauwe - en dus onverwarmde - siropen als Kôso's en Cheongs. In combinatie met Shrubs, een heerlijke, gezonde drinkazijn, gebruik je de siropen als basis voor verfrissende cocktails en mocktails. Of je gebruikt ze voor desserts, gebak, dressings... Aarzel niet en schrijf je vandaag nog in om mee in deze wonderlijke smaakwereld te duiken!

Praktisch

Wat breng je mee?
- Keukenschort
- 2 weckpotten van 500ml of maximaal 750ml
- Notitieblok & schrijfgerief
- Vrijblijvend: fruit / groenten / specerijen / (verse) kruiden / eetbare bloemen... waar jij graag mee wil experimenteren

Sessies

  • do 5 juni '25
    13:30 - 16:30
    Avansa Regio Brugge - lokaal 3

Locatie(s)

  • Avansa Regio Brugge Sint-Pieterskerklaan 5
    8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

  • Solidariteitsprijs
    € 38,4
    Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
  • Standaardprijs
    € 32
  • UiTPAS kansentarief
    € 6,4
    Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Sam Janssens

'It's all about the journey, not the trophy', dat is het motto van Sam Janssens, bezielde kracht…
Meer over Sam Janssens