De bak van Brugge - historische detentiewandeling

© Davy Coghe

Internationale Week van Herstelrecht

Start do 28 november '24
14:00 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 8
Alle tarieven

Waar Burg Brugge
Burg Brugge
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het Steen, Pandereitje, de Refuge, het huidge Penitentiar Complex... over de geschiedenis van het Brugse gevangeniswezen valt heel wat te vertellen. Rechtspraak en bestraffing maken al sinds de middeleeuwen deel uit van het dagelijkse leven in Brugge: gebouwen en andere getuigen in het straatbeeld verwijzen er naar. Alleen al op de Burg staan vier Vrouwe Justitia’s. Het Pandreitje is de bekendste gevangenis, maar dat ook de bisschop zijn strafcellen had, is minder bekend. En wie iets mispeuterd had, probeerde men via speciale instellingen weer op het goed pad te zetten. Hoe gingen we vroeger om met misdaad, straf en herstel? En hoe veranderde dit doorheen de tijd? Gediplomeerd gids en auteur Chris Weymeis vertelt er je uitgebreid over tijdens deze detentiewandeling.

Praktisch

We spreken af op de Burg, voor het stadhuis. De wandeling eindigt op dezelfde plaats.

Sessies

 • do 28 november '24
  14:00 - 16:30
  Burg Brugge - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 9,6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 8
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,6
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Chris Weymeis

Meer over Chris Weymeis