Diverse facetten van hedendaagse kunst - reeks met uitstap

© Creative commons

Start ma 25 november '24
19:30 - 21:30

4 sessies

Prijs

Standaardprijs: € 62
Alle tarieven

Waar Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Kunsthistoricus Peter Jonnaert neemt je mee op een wonderlijke reis doorheen de wereld van de hedendaagse kunst. Elke sessie komt het beeldend werk van drie hedendaagse kunstenaars aan bod. Kunstenaars uit diverse artistieke disciplines, met een verscheidenheid aan gender en cultuur. Je ontdekt voorbeelden uit de fotografie, schilderkunst, video-art, tekenkunst, textielkunst, beeldhouwkunst, keramiek en installatiekunst. Er is evenveel aandacht voor vrouwelijke als mannelijke kunstenaars. Je leert kunstenaars kennen uit diverse regio’s van de wereld. Je krijgt telkens een mooi geïllustreerde presentatie van een tiental kunstwerken die representatief zijn voor het oeuvre. Er is ook aandacht voor de persoonlijkheid van de kunstenaar. Na de vier sessies in het Avansahuis krijg je de kans om samen een expo over hedendaagse kunst te bezoeken op een nog te bepalen dag.

Super geslaagd, meer van dat! Kunst kent geen grenzen maar maakt een opening naar de buitenwereld. Kunst ontsluit, net wat we nodig hebben.
Frank Buylaert, Deelnemer

Praktisch

Je hebt geen voorkennis nodig! Je ontvangt een uitgebreide, met zorg opgestelde syllabus. Aansluitend op de lessen, bezoeken we samen een (nog te bepalen) expo hedendaagse kunst. De datum wordt later meegedeeld op basis van het aanbod expo's en tentoonstellingen. De begeleiding, vervoerskosten en toegangsticket voor dit museumbezoek zijn niet in de prijs van deze reeks begrepen.

Sessies

 • ma 25 november '24
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • ma 2 december '24
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • ma 9 december '24
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5
 • ma 16 december '24
  19:30 - 21:30
  Avansa regio Brugge vzw - lokaal 5

Locatie(s)

 • Avansa regio Brugge vzw Sint-Pieterskerklaan 5
  8000 Brugge Toon op kaart

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 74,4
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 62
 • UiTPAS kansentarief
  € 12,4
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Peter Jonnaert

Peter Jonnaert is kunsthistoricus en geeft lessen over Kunst & Cultuur in het Deeltijds…
Meer over Peter Jonnaert