Ensors denkbeeldige paradijs

© Creative Commons

Ensor 2024 - lezing, picknick en tento-bezoek in Oostende

Start wo 28 augustus '24
10:30 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 28
Alle tarieven

Waar Mu.Zee vzw
Romestraat 11
8400 Oostende

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We wijden een hele dag aan Ensor en zijn unieke band met de stad Oostende. In de voormiddag vertelt kenner Dominique Gondry bevlogen over het leven en werk van Ensor. We praten na in dialoog met André Baert. Na de picknick (breng je lunchpakket mee!) trekken we naar de Venetiaane Gaanderijen voor een bezoek aan 'Ensors denkbeeldige paradijs'. Deze expo is een meeslepende reis doorheen het leven van de meester van de zee en ‘zijn’ Oostende. Ensor was doordrongen van de badstad. Je ziet dit in zijn werk, met mysterieuze en idyllische afbeeldingen van de zee, duinen en polders die hem omringen. Oostende kleurt ook zijn leven, bvb wanneer hij als activist opkomt voor de schoonheid van zijn stad. Welkom in het (denkbeeldige) paradijs van Ensor!

Praktisch

We spreken af om 10u30 aan de ingang van MuZEE. Na de lezing gaan we picknicken in het nabijgelegen park (met beschutting indien het regent). In de namiddag bezoeken we de expo in de Venetiaane Gaanderijen. Breng je picknick mee!

Sessies

 • wo 28 augustus '24
  10:30 - 16:30
  Mu.Zee vzw - Default

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 33,6
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 28
 • UiTPAS kansentarief
  € 5,6
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Andre Baert

André Baert, docent KustGidsen Syntra-West, is gids voor Mu.ZEE Oostende, Ten Bogaerde Koksijde en…
Meer over Andre Baert

Dominique Gondry

Meer over Dominique Gondry