Waar
Avansa regio Brugge vzw
Sint-Pieterskerklaan 5
8000 Brugge
Begeleiding
Sam Janssens (Sam Serveert) brouwt mousserende drankjes op basis van de wilde gisten die van nature aanwezig zijn op oa. gember en kurkuma. Je leert de basics over wilde gisten maar ook hoe je zelf een gember- en kurkumastarter kan opzetten én hoe je hem een leven lang kan houden. Dankzij zo'n starter maak je jouw eigen natuurlijke koolzuurhoudende drankjes met ontzettend veel mogelijke smaakcombinaties. Denk maar aan brandnetel, paardenbloem, madeliefjes, tijm, citroenmelisse, citroengras, citroenverbena, munt, tulsi (heilige basilicum), salie...Maar je kan ook werken met bloemen zoals ongewassen (!) magnoliabloemen, Japanse Duizendknoop (jawel!), rozenblaadjes, seringen ... Eenmaal je de smaak te pakken hebt zal je popelen om aan een volgend smaakexperiment te beginnen en verbluf je gegarandeerd al je gasten met jouw eigen mousserende drankjes.