Verhalenwandeling op Sint-Anna

© Creative Commons

Start za 15 juni '24
14:00 - 17:00

1 sessie

Prijs

Standaardprijs: € 10
Alle tarieven

Waar Conzett-Brug
Predikherenrei 56
8000 Brugge

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Rasverteller Lucas Vandenbussche verzamelde tien jaar geleden een grote hoeveelheid volksverhalen in Brugse wijken. Op deze vertelwandeling geeft hij de volksverhalen van het Bilkse en Sint-Anna prijs. Twee wijken die meer met elkaar te maken hebben dan je op het eerste zicht zou denken. We stoppen aan huizen en op pleintjes waar merkwaardige gebeurtenissen verscholen zitten. Particuliere geschiedenissen van de kleine man, soms nog geen 70 jaar geleden. Soms lachwekkend, soms triestig, soms huiveringwekkend... De gevels en de huizen geven hun oude geheimen prijs over liefde, solidariteit, creatief overleven als kleine man, bijgeloof. Een enkele keer pikant en dikwijls met een kwinkslag. Heb je er zin in? Stap dan mee met Lucas en verneem hoe de kleine man en vrouw Brugge toen beleefden. Westvlaams gesproken en zo nodig: vertaald.

Praktisch

We verzamelen aan de Conzettbrug (‘de roste buze’) bij de Coupure om 14u.

Sessies

 • za 15 juni '24
  14:00 - 17:00
  Conzett-Brug - Conzett-Brug

Locatie(s)

Prijs

 • Solidariteitsprijs
  € 12
  Kies je voor de solidariteitsprijs? Dan betaal je vrijwillig een surplus en zorg je er mee voor dat onze activiteiten betaalbaar blijven voor iedereen. Een warm en solidair gebaar!
 • Standaardprijs
  € 10
 • UiTPAS kansentarief
  € 2
  Heb je een leefloon of een verhoogde tegemoetkoming? Dan kom je in aanmerking komen voor het kansentarief. Wil je alle info? Ga dan langs bij het OCMW of het Sociaal Huis in jouw buurt.

Begeleiding

Lucas Vandenbussche

Lucas Vandenbussche maakt theater. Vaak interactief in de vorm van inspringtheater. Een methodiek…
Meer over Lucas Vandenbussche