Hot, hotter, hotst... Avansa zomert in House of Time (HoT)

House of Time (HoT) is een bijzondere Brugse plek buiten de (dwang van de) tijd. Een verborgen hoek om tot rust te komen of creatief bezig te zijn. De hele zomer lang opent HoT de hekkens en poorten voor enkele partners en bevriende organisaties. Zij mogen de site elk een weekend lang inpalmen, met gezellige bar time en eigen activiteiten. Avansa regio Brugge is er op 20 en 21 augustus te gast met een fijn programma. HoT-coördinator Marec legt uit.

Ho T

HoT nodigt deze zomer verschillende organisaties uit als ‘host van HoT’. Wat houdt dit precies in?
De voorbije jaren bemanden wij zelf, met eigen vrijwilligers, de zomerbar van HoT. Vorig jaar deden we dit samen met Refu Interim, een organisatie die nieuwkomers aan mooi vrijwilligerswerk helpt. Dit werkte goed maar dit jaar gooien we het over een nieuwe boeg. Van begin juli tot eind augustus stellen we onze bar en de hele site ter beschikking van bevriende partnerorganisaties. Zij bemannen de bar een weekend lang, van 14u tot 22u op zaterdag en zondag. Daarrond kunnen ze een eigen programma of activiteit bouwen, naar eigen inspiratie en draagkracht.

Wie doet allemaal mee?
We stuurden een simpele mail naar organisaties waar we wel vaker mee in zee gaan. De meeste weekends zijn intussen ingepalmd. Naast Avansa, zal je er De Republiek, het Collectief der Onbeperkten, Refu Interim, Covias, vzw Binnenstad en het HoT team zelf achter de tap vinden. En er hangt ook een afspraak met Cactus Club in de lucht, voor optredens in het kader van Moods.

Marec
Marec: HoT is als een grasveld. Wij maaien het gras en trekken hier en daar een krijtlijn. Maar iedereen mag er komen spelen.

Wat willen jullie bereiken met het gastvrij openstellen van de zomerbar?

Door onze diverse partners hun ding te laten doen op onze site hopen we ook dat we een diverser publiek mogen verwelkomen. Elke partner zal natuurlijk een deel van de eigen achterban meepakken.

HoT is gegroeid als project met, door en voor kwetsbare jongeren. Jonge mensen waren dus onze eerste doelgroep, ons primaire publiek. En dat blijft een beetje hangen bij de mensen, ook al hebben we onze werking intussen verruimd. HoT is er voor iedereen. Met onze open zomerbar en diverse gastorganisaties willen we dat deze perceptie kantelt.


De gastorganisaties mogen tijdens hun weekend activiteiten organiseren. Alles mag, alles kan? Of zijn er beperkingen?
Eigenlijk is de enige vraag: hou de zomerbar open. En laat die laagdrempelig draaien. Hanteer de HoT-prijzen, die zeer betaalbaar zijn. Het is dus geen financiële actie. De opbrengst gaat trouwens naar de werking van HoT.

Het programma dat de organisaties meebrengen, moet ook open zijn. Het is geen onderonsje voor een besloten eigen publiek. Nogmaals: iedereen is welkom.


Inhoudelijk zijn er geen strikte regels, maar wel een buikgevoel dat moet kloppen. Het is geen platte pop-up met commerciële activiteiten. Wat je daar organiseert moet stroken met het gevoel en de gedrevenheid van de plek.


Veel volk lokken is voor ons nooit een doel op zich. Een activiteit staat of valt niet met een hoge opkomst. Wel met de inhoud, de warme ontmoeting, de waardevolle surplus.
Dit gezegd zijnde: wat volk over de vloer mag natuurlijk!

Datum bericht zo 1 mei '22