State of the region West-Vlaanderen. Over grenswerkers.

State of the Region West-Vlaanderen is hét inspiratiemoment voor vrijwilligers, verenigingen, professionals, deelnemers aan burgerinitiatieven en alle andere geëngageerde krachten uit de regio. Wil je nieuwe ideeën opdoen? Dan moet je er bij zijn, op woensdag 28 september (19u, Trax, Roeselare).

So R Visual 1 Sophie Nuytten

Hoe komt het dat sommige verenigingen, organisaties of diensten dat ietsje meer dynamiek lijken te hebben dan andere? Dat tikkeltje extra energie waardoor ze beter te lijken groeien dan andere?
Vaak hebben ze mensen in hun midden die graag over het muurtje kijken van hun eigen groep, die een neus hebben voor opportuniteiten en op zoek gaan naar contacten die iets kunnen toevoegen aan hun project.

Marc Jans en Nele Vanderhulst van Socius belichten de rol van deze zogenaamde ‘grenswerkers’ in organisaties en de kracht die ze kunnen betekenen.
Getuigenissen zijn er uit onze eigen streek van:
- Wanda Vandekerkhof: trekker De Klisse in Oostende
- Patrick Anthone: ondersteuner buurtwerk in Brugge
- Bert Reubens: vrijwilliger burgerinitiatief WOP Tielt

We sluiten af met een slam poetry-optreden van de jongeren van de Stroate en een glas aan de toog om de beste inspiratie uit te wisselen!

Woensdag 28 september, van 19u00 tot 22u00
in Trax (Traxweg 1, Roeselare)

Deelname is gratis, inschrijven doe je hier.


State of the Region is een initiatief van de drie Avansa’s en de intergemeentelijke culturele samenwerkingsverbanden van West-Vlaanderen.


Wil je meer lezen over burgerinitiatieven en hun rol in het culturele en maatschappelijke landschap? Klik dan door op één van de links hieronder:

Zomer in O Westerkwartier Yvan Mahieu DSC 2320 2048x1366
Datum bericht ma 20 december '21