Peter Vandermeersch bouwde de voorbije 20 jaar een ruime en professionele vakkennis op omtrent natuurlijke vegetarische voeding. Hij bouwde dit op door diverse werkervaringen als o.a. medewerker op een biodynamische boerderij, in een natuurwinkel, als vegetarische kok, door het volgen van seminaries en vooral door intensieve zelfstudie. Hij bestudeerde tal van gezichtspunten zoals o.a. de makrobiotiek, bloedgroependieet, voedselcombinaties, ayurveda, rauwkost, het vegetarisme, het ketodieet, veganisme, de yoga en de antroposofie. Deze uiteenlopende gezichtspunten verbindt hij in zijn lessen met de huidige wetenschappelijke manier van denken. Daarnaast volgde hij ook een driejarige opleiding omtrent voeding en bewustzijnsontwikkeling bij Heinz Grill in Italië.
De lessen worden thematisch opgebouwd vanuit deze ruime vakkennis en worden dus niet gegeven vanuit een bepaalde leer of richting. Ze zijn net bedoeld om verschillende gezichtspunten met kennis van zaken te leren onderscheiden en herkennen. Ze zijn vooral ook bedoeld voor wie op een zeer toegankelijke maar toch inhoudelijke, verdiepende alsook kunstzinnige manier met voeding wil leren omgaan.
De ingrediënten die worden gebruikt in de lessen, zijn van biologische en waar mogelijk van biodynamische kwaliteit en worden ingekocht uit de korte keten. Op die manier wordt gekozen voor zowel levenskrachtige en verse ingrediënten alsook voor kwalitatieve samenwerkingen met het rechtstreekse netwerk van bioboeren, biomarkten en lokale winkels zoals Boer Bas en de Karmamarkt.