Januari 2022 - …

Als volwassene leren fietsen

Fietsen betekent zelfredzaamheid! Al vele jaren organiseren we daarom een cursus om volwassenen te leren fietsen. De project wil volwassenen - die hiertoe nooit de kans kregen - leren fietsen. Dat kan een opstapje zijn naar werk, mobiliteit en onafhankelijkheid. Tegelijk is de cursus een manier om mensen uit hun isolement te laten treden. We bereiken elk jaar zowat 20 tot 25 deelnemers. De meesten van hen zijn dames met een andere etnisch-culturele achtergrond. De sociale mix is groot: jong en oud, arm en rijk, Belgen en niet-Belgen. Van bewoners van het opvangcentrum, over nieuwkomers tot welstellende mensen die met een Belg getrouwd zijn.

Volwassenenlerenfietsen

De fietscursus is een klassieker in de Brugse regio; een vaste waarde, mede dankzij een sterke groep vrijwilligers. Alom geprezen omwille van de heldere doelstelling en laagdrempelige aanpak.

Wil je ook een fietscursus aanbieden in jouw gemeente? Avansa kan je daar een handje bij helpen, met raad en daad. Of kom eens kijken hoe het er aan toe gaan bij de Brugse cursus.

In samenwerking met Diversiteitsdienst stad Brugge, Viva-SVV en een gemotiveerde en ervaren groep vrijwilligers-begeleiders.

In Kameroen leerde ik nooit fietsen. Het geduld en de tips van de vrijwilligers hielpen mij echt. Nu geef ik zelf fietsles.
Florence leerde fietsen

In samenwerking met