Mei 2024 - …

Als volwassene leren fietsen

Fietsen betekent zelfredzaamheid! Al vele jaren organiseren we daarom cursussen om volwassenen te leren fietsen.

Volwassenenlerenfietsen

De fietscursus is een klassieker in de Brugse regio; een vaste waarde, mede dankzij een sterke groep vrijwilligers. Alom geprezen omwille van de heldere doelstelling en laagdrempelige aanpak.

De project wil volwassenen - die hiertoe nooit de kans kregen - leren fietsen. Dat kan een opstapje zijn naar werk, mobiliteit en onafhankelijkheid. Tegelijk is de cursus een manier om mensen uit hun isolement te laten treden. De meeste deelnemers zijn dames met een andere etnisch-culturele achtergrond. We vinden een sociale mix belangrijk: jong en oud, arm en rijk, mannen en vrouwen, Belgen en niet-Belgen. Van bewoners van het opvangcentrum, over nieuwkomers tot welstellende mensen die met een Belg getrouwd zijn.

Wil je ook een fietscursus aanbieden in jouw gemeente? Avansa kan je daar een handje bij helpen, met raad en daad. Of kom eens kijken hoe het er aan toe gaan bij de Brugse cursus.

Meer info kan je krijgen via Baraa Khadra (baraa.khadra@avansa-brugge.be)

In samenwerking met Diversiteitsdienst stad Brugge, Viva-SVV en een gemotiveerde en ervaren groep vrijwilligers-begeleiders.

In Kameroen leerde ik nooit fietsen. Het geduld en de tips van de vrijwilligers hielpen mij echt. Nu geef ik zelf fietsles.
Florence leerde fietsen

In dit filmpje vertelt Florence wat de fietscursus voor haar betekende. Ze begon als deelnemer, en nu helpt ze als vrijwilliger zelf mee aan de Brugse cursus.

Hier vertellen we in een blog-artikel wat er leeft rond leren fietsen in de Brugse regio (laatst aangepast najaar 2022).

In samenwerking met