April 2022 - mei 2022

Café Winket - cultuur en ontmoeting bij de gevangenis

Café Winket is een gloednieuw evenement in Brugge. Op 23 april strijkt de karavaan van Café Winket neer vlak naast de gevangenis. Tot 20 mei 2022 vinden we onderdak in het verbouwde lunapark De Belgiek en bouwen we er een warme plek voor debat, kunst, cultuur en ontmoeting voor bezoekers aan de gevangenis (de zogenaamde ‘naastbestaanden’), buurtbewoners, gevangenispersoneel, het grote publiek – met een stevige brug naar de gedetineerden zelf.

Flyer3

We openen feestelijk op 23 april om 18u30 met o.a. een spetterend concert van Tenorin.
We sluiten af op vrijdagavond 20 mei om 19u met een muzikale wandeling rond de gevangenis, begeleid door de Brugse band Ambrazar (en aansluitend concert).

Vier weken lang biedt Café Winket:

– een warm onthaal van de bezoekers aan gedetineerden in de Brugse gevangenis. Met een kop koffie, een praatje en enkele kleine, fijne activiteiten.

– een link tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Via culturele activiteiten slaan we een brug over de muren van de gevangenis heen.

– een cultureel aanbod voor buurtbewoners en het brede publiek:debat, film, gesprek... maar ook gezinsactiviteiten met circus en theater.


Iedereen welkom! Onderaan deze pagina vind je alle activiteiten op een rij.Om Café Winket waar te maken kregen we een cultuurimpulssubsidie van Stad Brugge en een toelage van de Warmste Week. Dit project haakt ook in op het project DIALOOG.

Deze eerste Café Winket is een gloednieuw experiment. We realiseren dit met een divers partnership (Pax Christi, de Rode Antraciet, Brugge Plus, De Huizen, Tralies uit de weg, Without Walls en Avansa Mid- en Zuid West), met de steun van Stad Brugge, de Warmste Week en Dialoog.

In samenwerking met