Juli 2024 - …

Ons aanbod voor vrijwilligers en verenigingen

Ben je op zoek naar een vorming voor je vereniging? Wil je je ploeg vrijwilligers beter informeren en ondersteunen? Wij kunnen je enkele vormingen en infosessies aanbieden. Laat je gerust inspireren door ons aanbod!

Vorming verenigingen

We bundelen hier enkele vormingen die we recent organiseerden voor groepen vrijwilligers in het verenigingsleven. We geven die graag op maat van jouw vereniging. Thema, aanpak en inhoud stemmen zo goed mogelijk af op jouw vraag!

Facebook voor je vereniging
1 sessie

Facebook is niet meer weg te denken als extra communicatiemiddel in het verenigingsleven. Het is een onmisbaar kanaal om je naamsbekendheid te vergroten, je evenementen te delen en een community rond je werking op te bouwen. Je leert hoe je een Facebookpagina opzet voor jouw vereniging, hoe je deze pagina ruchtbaarheid geeft, het aantal volgers vergroot, hoe je berichten post en evenmenten deelt. We staren ons niet blind op cijfers en staan ook stil bij het soort berichten dat je plaatst, de woordkeuze, de formulering en de wijze waarop je zelf reageert op andermans berichten.

Alles wat je wil weten over vzw's
1 sessie

Wil je weten wat een vzw is en aan welke voorwaarden en voorschriften die moet voldoen? We zetten het op een rijtje: het verschil tussen vzw en feitelijke vereniging, wat er in de statuten moet staan, de taken van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur, de rechten en plichten van bestuurders, het wat en hoe van publiceren, hoe het juist zit met verzekeringen, boekhouding en fiscaliteit.

Omstaanderstraining: hoe reageer je op racisme?
2 sessies

Je hebt het vast al meegemaakt, in de trein, op café, op een activiteit. Iemand maakt een racistische opmerking, doet discriminerende uitspraken of stelt ongepast gedrag. Reageren, of niet? En hoe? Deze interactieve training leert je hoe je kan omgaan met en reageren op racisme. Welke reacties hebben impact? Hoe passen die binnen het groter plaatje van racisme? Je krijgt de nodige theoretische achtergrond om structureel en onbewust racisme te herkennen in jezelf en in de maatschappij. Daarnaast oefen je met concrete strategieën die je kan inzetten wanneer je met racisme te maken krijgt.

De magie van empathie - leer empathisch luisteren
1, 2 of 3 sessies
Het mooiste geschenk dat je aan iemand kan geven, is je aanwezigheid en je volle aandacht. En het is ook een cadeau voor jezelf. Je stelt je open voor het moois dat in de ander leeft. In de praktijk is dat een stuk uitdagender dan het klinkt, het verhaal van de ander raakt namelijk ook altijd iets in jou aan. Met nuttige inzichten en oefensituaties uit je persoonlijke of professionele leven leer je in deze cursus luisteren van hart tot hart, voorbij gelijk en ongelijk. Deze workshop is gebaseerd op het gedachtegoed van Verbindende Communicatie.

Interesse? Wil je meer weten?
Neem contact op met Karl Duc: karl.duc@avansa-brugge.be of 050 33 01 12

Staat wat je zoekt er niet tussen? Neem dan zeker ook een kijkje bij deze organisaties uit het sociaal-cultureel werk:

Kwadraet (Stichting Lodewijk De Raet)
PRH - Persoonlijkheid en Relaties
Impuls